lørdag 2. mai 2009

Håld Kjefft, Cagroliiiiineeee!

Jeg bare eeelsker å henge med de andre utvekslingsstudentene! Ikke bare kommer vi fra forskjellige land, men vi har totalt forskjellige kulturer, språk (obviously), og best av alt: dialekter. Haha, du kan ikke tro hvor mye moro vi har det med de artige dialektene våre. Siden Hawaii-turen så har jeg gått rundt å sagt "hold kjeft" på portugisisk.. og da måtte jo selvfølgelig de fra Brasil, Spania og Portugal lære det samme på norsk.. noe som har resultert i tittelen på dette innlegget ;)

Skal si jeg kommer til å savne alle sammen når dette året ender. Vi har alle startet å planlegge turer til hverandre allerede. Denne sommeren skal jeg forhåpentligvis møte Marco fra brasil, og til høsten så skal jeg møte Alex fra tyskland og alejandro og alfonso fra spania.. men de to siste kommer det an på. Uansett så gleder jeg meg masse til å møte folka igjen (although vi ikke har skilt lag ennå.) Står igjen 1tur til Madison, heldigvis! Last goodbye.

Senere i dag så dro Jim, Pat, Forest og jeg til mallet i Fond Du Lac (hvor jeg ble droppet av etter turen). Forest så på en basketball hoop til det nye huset i Ripon. De kjøpte en gigantisk, fin en også.. ikke at det var no overraskelse altså, men det er en man må støpe ned i bakken ;) Jeg kjøpte meg en ny rød fotballshorts med hvite/røde sokker til. I like em! Da Pat og jeg satt og ventet på forest og jim, så kom det plutselig 10 jenter gående i midten av kjøpesenteret med store, fine prom-kjoler, og etter dem kom det 10 kjekke prom-dater.. alle iført hvit tux med svarte striper og hvit cane. Det så faktisk utrolig kult ut. Pat og jeg diskuterte hvem av jentene som hadde trashy kjoler og hvem som burde ha hatt mer volum i kjolen sin, og of course hvem som hadde den fineste kjolen.. og det ble nok den jenta med svart, puffy kjole med masse roselignende-mønstre på. DEN var utrolig fin den. Hva synes dere er finest: puffy kjoler eller rette kjoler?? Let me know!

I morgen skal Kels og jeg til Appleton for å kjøpe litt stash for prom. Lookin good.
+ litt lekser da, for det har jeg vært dårlig på i det siste må jeg si..

Oh, and by the way.. jeg har hjemreisedato 23.juni. Det vil si at jeg lander på Gardemoen 24.juni, rundt klokken 18.00. Just so u know.

Haha, jeg fikk akkurat inn en melding fra zach hvor han spør meg om jeg vil ha mat fra taco bell.. random, for klokken er over midnatt. Oh well, I like t-bell!
Later

fredag 1. mai 2009

One Week Left

Da er det endelig helg, og som vanlig så kommer også denne helgen til å gå unna i en fart. I kveld, fredag, så hadde jeg fotballtrening og nå skal jeg ut å spise middag med famen på den private golfklubben Jim er medlem i. Yummy. Etter det skal jeg vel egentlig ikke noe spesielt.. henge med zach, steven eller kelsey kan jeg tenke meg. Me får sjå. I morgen skal jeg endelig få møte utvekslingsstudentene igjen! Har ikke sett dem siden Hawaii-turen som var i Januar. Skal si jeg savner dem alle sammen :) Vi skal ta oss en tur ned til et museum i Milwaukee, just to hang out.

I dag fikk jeg garteren min. Den skal sitte rundt låret og prom daten din skal ta den av ;) Prom er altså neste uke alt, 9mai! Kjolen henger klar, garteren er klar, smykkene er klare (except from øredobber. skal se etter det på søndag med Kels), daten er klar (Zach og jeg dro ut for å fikse tuxen hans på tirsdag. Det var artig å velge ut farger etc slik at den vil matche kjolen min. vi skal hente den torsdag neste uke.)

Ellers så går det bra med hånden. Jeg klarte neesten å overtale treneren min til å la meg spille på kampen på torsdage, meen det funka ikke. På tirsdag neste uke andre ord, så skal jeg spille no matter what! Det skal jeg bare.

NÅ er jeg trett nå. Ex. students tomorrow.
Buhbyes 4 now.

onsdag 29. april 2009

Cadaver Lab!!!!!!!



OK, you guys have NO IDEA om hva jeg nettopp har fått oppleve! Et bilde sier mer enn tusen ord sies det. Vel, så ta en kikk på bildet til venstre her. Bildet er ikke fra Cadaver Labben i Milwaukee, men det viser bokstavelig talt hva jeg fikk sett, og ikke minst TATT PÅ!

Jeg vet jeg har snakket vel og mye om Human Anatomy And Physiology klassen min her på Winneconne HS. Vi har fått dessektert sauehjerner, grisehjerter, frosker + masse annet morsomt, men det som topper alt over alle topper, er Cadaver Labben jeg besøkte i går i Milwaukee. Det var 4 døde kropper i labben. De var alle dissekerte, og de lå på metallbord i blå plastposer. Den første posten jeg kom til var med en død mann (vi fikk ikke se ansiktene til noen av menneskene, for å beskytte oss fra å svima av rett og slett). All hud var fjernet, så vi kunne kjenne på og løfte på muskler etc. Dette var mest fra the respiratory system.

Neste post var med en død av kvinne. Hun hadde all hud, men hele trunk-delen av kroppen hennes var åpnet slik at vi kunne se alle organene hennes. Jeg holdt blant annet hjertet hennes, lungene ribbeina etc. Vi hadde akkurat prøve om hjertet i Anatomy klassen, så det var veldig artig å få sett et ekte menneskehjerte, og også faktisk kjenne igjen funksjoner, valves, forskjellige årer og kammere i hjertet.

Neste post besto av hjerner. Jeg holdt en helt ekte HJERNE i hendene mine. Kan du tenke deg at det faktisk var en ekte hjerne?? Vi så på forskjellen mellom en frisk hjerne og en hjerne med Alzheimer's (hjernen krymper noe enormt) og en hjerne som hadde hatt slag (digert hull i godet. No wonder why folk blir lamme etter slag.) Jeg holdt også en bit av en spinal cord og en hjerneskalle.
De to neste postene besto av bena våres. Jeg så på hvordan kneet vårt er oppbygget og hvor jeg har strukket sener etc.

Jeg kan si dere det at jeg var vill i den labben. Jeg tok på alt det var mulig å ta på, og jeg spurte alle spørsmålene jeg kunne komme på. Det føltes ut som at jeg hadde jobbet med døde mennesker i over 30 år, for så naturlig var faktisk den følelsen for meg. Da jeg kom hjem med andre ord, visste jeg ikke hva jeg følte lenger.. jeg har den samme følelsen nå. Holdt jeg faktisk en menneskehjerne og et menneskehjerte i mine egne henner i går? kjente jeg på tykkelsene på de forskjellige beina, organene? Var det ekte mennesker? Jeg sitter igjen med en veldig rar følelse som jeg faktisk, helt ærlig, ikke vet hvordan jeg kan beskrive.. men jeg sitter også igjen med enda en oppmuntring på at jeg skal gå medisinlinjen når jeg starter å studere.

Hilsen Caroline R.H, en person dere kjenner som har sett og tatt på døde mennesker.
Det er spesielt det.