lørdag 4. oktober 2008

Go Fish!

Mark, larver og fiskelukt!


I dag (lordag), dro Kayla (lillesosteren til Emily, en venninne av meg), faren til Kayla og jeg paa fisketur!


Jeg dro forste fisken og Kayla fikk den storste. Vi endte opp med 22 fisk vi kan spise, etter rundt 5timer med fisking (pluss, minus inn og ut med baaten).

Det var en flott oktoberdag med masse sol! However, det ble veldig kaldt da solen gikk ned, saa vi bestemte oss da for aa reise hjem :)


Om ikke saa lenge skal vi nok ha Fish Fry hvor vi spiser fisken vi fikk.


Artig dag! Go fish!

My Morning Jacket Concert



Fredag, 3. oktober.
Rett etter skolen satte Steven og jeg oss i bilen rettet mot Milwaukee, som er en stor by ca. 1t og 45min sor for Winneconne. Vi hadde faatt tak i billetter til My Morning Jacket, et band Steven liker veldig godt, og som jeg naa ogsaa digger. Mange mennesker i et lite lokale = fett!

Etter en "hella fucking ball to the wall awesome" konsert (jepp, det var ordet jeg laerte to dager siden), saa maatte vi faa oss noe aa spise. Vi sokte inn Denny's paa GPS'en og kjorte etter den... Men til liten hjelp, for vi endte opp i det verste getho-stroket jeg har vaert borti, haha. Vi stoppet paa en bensinstasjon for aa fylle bensin, og mens Steven gjorde det, saa ble jeg LAAST inn paa bensinstasjonen. Siden jeg syntes det var litt creepy, saa spurte jeg mannen som jobbet der hvorfor han laaste doren etter meg, og han sa at det var fordi det er mange som stjeler og det er mange som baerer pistoler..... vi kom oss fort bort fra det stroket der for aa si det saann. ;)

Yndlingssangen min fra My Morning Jacket er "Off the record": http://www.youtube.com/watch?v=Q-izg6Mn8co Check it out ;)

torsdag 2. oktober 2008

Her skjer det MYE!



Halloen!

Her skjer det en hel del! Ikke mye tid til aa slappe av, but I like it ;) Gaar bra paa skolen :) Har begynt aa venne meg litt til systemet naa. Om akkurat 1uke, saa skal jeg, sammen med vertsfamilien min, see paa live fotballkamp med the Packers (det er laget ALLE heier paa i Wisconsin, veldig stort). Og vertsfaren min har faatt tak i billetter paa forste rad, der fotballspillerne hopper opp til publikumet. Saa det skal blir veldig artig! Og plakaten: "Packer fan from Norway" er allerede laget ;) Forrige uke fikk vi en liten kattunge her. Den er veldig sot, for den har to poter med 6 taer paa :)


Ellers saa har vi hatt noe som heter China Bull her. Det er en fotballkamp mellom oss, Winneconne Wolfs, og nabobyen Omro. Det er den storste kampen gjennom hele sesongen. Alle bestilte "China Bull t-skjorter", smykker i riktig farge, vi bolget haaret til hverandre og malte paa bilene. Det var en utrolig artig dag! Paa skolen den dagen, hadde vi Pep-ralley. Da mottes hele skolen i gymsalen og skrek og lagde masse lyd! Det var utrolig artig. Enda morsommere var det da vi ogsaa vant kampen den kvelden :) Jeg legger ved bilder. Det neste morsomme som skjer paa skolen fremover, er Homecoming. Da er det parade (hvor jeg og de to andre utvekslingsstudentene blir kjort rundt i en aapen bil og maa vinke til alle i Winneconne. haha). Homecoming-uken bestaar av forskjellige dress-up dager. En dag maa f.eks alle gaa i pysj, neste dag maa alle kle seg ut som en Disney-figur etc. Og fredagen er det forst fotballkamp, og saa er det dans. :) Jeg har allerede faatt meg homecoming date og kjole, saa dette ser bra ut!


Denne fredagen som var, dro alle for aa se paa fotballkamp, men der kunne ikke Steven (naboen min) og jeg vaere lenge, nei.. for vi hadde meldt oss paa SALSAKURS! Jauda, saa vi dro inn til Universitetet i Oshkosh (15min unna) for aa laere aa danse salsa. Det var veldig artig, haha! Etter det lagde vi "Gangster-pizza" med salsadressing paa. Yammy. I gaar (lordag) motte jeg alle de andre utvekslingsstudentene. Vi saa paa et skuespill utendors om the Civil War fra 1800-tallet. Etter det spiste vi pizza sammen. Det var koselig.


Neste fredag, skal jeg paa konsert i milwaukee (ca. 1 1/2t unna) sammen med Steven og kanskje noe flere venner. Ikke spor meg om hvem som spiller, for det vet jeg ikke altsaa.. Skal visstnok vaere et bra band. Artig skal det i hvert fall bli! De neste mnd bestaar av folgende:- Packer game (oct)- Chicago-tur med EF (oct)- Florida med familien (Nov)- Kanskje New York-tur med EF (Des) - Feire jul og nyttaar paa hytta til vertfamilien. Michigan (des og jan) I know - I'm a lucky girl!! I dag var vi forresten i kirken. Det er vi hver sondag. Det er veldig koselig. Masse sang, kaffe, og best av alt : Vannmelon! Troen her borte er veldig sterk. Forrige uke, saa var jeg faktisk med paa "prayer at the pole". Da samles ungdommer rundt flaggstangen ved skolen, holder hender og holder div bonner. Dette var et nasjonalt opplegg, saa ungdommer rundt om i hele USA gjorde dette den dagen. Definitivt noe jeg aldri har vaert med paa for, men som jeg sier til alle som spor meg: "Ta meg med paa alt som er vanlig aa gjore her, jeg vil oppleve alt jeg kan dette aaret!"... Saa Steven og jeg driver naa derfor og lager en liste med alt vi vil gjore dette aaret. Saa langt saa ser listen vaar slik ut:

- Laere aa danse Salsa (jepp, den har vi naa krysset ut, for salsa kan vi naa danse)

- Hoppe i fallskjerm (har ikke helt snakket med mor om denne da, men hvis jeg venter til jeg blir 18...?

- Steven vil laere filippinsk (siden familien hans snakker det) og jeg vil laere meg spansk. Og siden han kan snakke spansk, saa passer det meg bra

- Laere aa lage masse mat. Steven vil laere aa lage norske kjottkaker, saa mor har naa sendt meg oppskrift paa det.

- Jeg vil laere aa danske C-walk. Det er en type gangsterdans. Steven kan det, saa han kan laere meg det.

- Jeg vil laere aa skate. Jake kan skate, saa han kan laere meg det.

- Jeg skal faa 1. engelsk fremmedord hver eneste dag, ved lunsjbordet paa skolen. Det beste ordet jeg har laert saa langt er: Copacetic. Det betyr kult. ;) haha.

- Og til sist, men ikke minst saa skal Steven og jeg hilse paa kuer. Det var mitt forslag, for det er saa mange kuer her borte, og jeg vil gjerne klappe en.


Dett var dett tror jeg. Listen skal selvfolgelig bli lenger etterhvert ;) Haaper alt staar bra til i Norge! Jeg burde kanskje savne Norge, men jeg gjor helt aerlig ikke det ennaa. Jeg gjor saa mye rart her, som jeg aldri ville ha faatt opplevd om jeg ikke hadde reist hit. Koser meg masse masse! :)


Love from U, S and A,

"Caroline Norwegish", som folka her borte liker aa kalle meg ;)

Skooole


Hei!


Tusen takk for alle de koselige mailene jeg har faatt fra dere :) Siden jeg har saa mye aa gjore her, saa har jeg ikke muligheten til aa svare alle tilbake, saa jeg sender ut denne fellesmailen, det er enklere for meg :) Da har jeg allerede gaatt paa skolen i 2uker.. De to ukene foltes ut som 2 maaneder! Alt er saa forskjellig fra det norske skolesystemet at jeg har vaert like stressa hver dag. Her maa du ha pass fra laereren om du maa paa do, du maa ha pass for aa gaa til skapet ditt for aa hente boker, du maa ha pass for aa gaa til biblioteket og du maa ha pass for aa gaa aa snakke med andre laerere i "study hall"-timen din (1time hver dag hvor man kan gjore lekser). OG man kan bare faa to pass hver dag, saa haha, synd for deg om du maa paa do tre ganger i lopet av dagen ;) Hver laerer har sitt eget klasserom. Det er ikke som i Norge hvor laereren kommer til ditt klasserom, nei, du maa gaa til laereren sitt klasserom. De pynter opp og gjor det veldig hjemmekoselig med bilder av familie osv. Skap. Her har alle elevene hvert sitt skap hvor vi kan pytte bokene vaare i. Jeg fikk et veldig bra plassert skap da jeg besokte skolen forste gang, men forste skoledag, da jeg skulle aapne skapet, saa var det en annen elev som hadde faatt utdelt det samme skapet. Jeg maatte dermed bytte skap, det samme med skjedde, saa jeg maatte bytte skap igjen. Naa har jeg endelig fatt et skap, men som uheldigvis er plassert lengst unna alle klasserommene, jeg drasser derfor med meg en hel haug med boker, saann at jeg slipper aa gaa innom skapet mitt, for det tar for lang tid. Vi faar bare 4min paa oss til aa komme oss fra den ene klassen til den andre klassen, kommer du etter at bjellen har ringt, saa maa du gaa til kontoret for aa faa pass. I timene saa har alle sin egen pult og vi sitter 1 og 1, ingen grupper. Og forskjellig fra skolen i Norge - alle er musestille naar laereren snakker! Her snakker vi respekt og disiplin! Til tross for alt det nye med skolesystemet, saa maa jeg si at jeg liker dette bedre enn det norske. Her har jeg 1t med hvert fag hver eneste dag, mens i Norge hadde jeg 1dag med matte, 1dag med eng, 1dag med natufag. Vi faar altsaa masse repetisjon her, noe som er bra! Lekser: her faar vi lekser hver dag, som maa vaere gjort til neste dag. Og siden leksene dine teller 15 til 30% av karakteren din i de forskjellige fagene, saa lonner deg seg aa gjore leksene, ja!Siden jeg ikke er vant til systemet de har her, saa har jeg sittet med lekser fra jeg kom hjem fra skolen (14.30) til midnatt hver eneste dag, for aa faa gjort ferdig alle leksene fra en dag til en annen. Haaper det forandrer seg, for naa er jeg kjempesliten!!


Ellers saa har jeg fisket, vaert paa min forste fotballkamp, vaert paa "karoke-cafe" (nei, jeg sang ikke, men det var VELDIG morsomt aa se og hore paa alle de andre menneskene som gjorde det), jeg har hatt mitt forste EF-mote, der motte jeg de utvekslingsstudentene som jeg kommer til aa reise paa turer sammen med. Vi skal bla annet til Chicago, New York, Mississippi, Hawaii. Du kan velge hva du vil vaere med paa, gjengen virker veldig koselig. Det er ungdommer fra Taiwan, kina, bolivia, tyskland, brazil, mexico, men bare 1 person fra skandinavia - jepp, that's me. Rett for skolestart, saa kjorte vi i 51/2t opp til Minneapolis, Minnesota, for aa besoke Hillary (vertsmoren min Pat er hennes gudmor) som studerer der oppe. Vi gjorde mye artig den helgen: Mall of America (1 av 3 storste i verden, med fornoyelsespark inne i bygningen), Gangster Tour og American Idol Consert live. Vi satt paa rad nr 15, saa vi var veeeldig naerme :)


Annet morsomt er naar menneskene her (spesielt laererne) mine skal si hele navnet mitt: Caroline Roesnaes Hagelien. Det er ikke like lett for en amerikaner aa si det nei, saa det ender alltid opp med: "Caroline Ro..sns Hag.......what?" Det er like morsomt hver gang. Ellers saa har jeg faatt mange venner, men de jeg er mest med er naboene mine Steven, Ethan og Jake og Derek. Ja, jeg vet det bare var gutter, men det er de jeg har mest kontakt med, og som viser mest interesse over meg som utvekslingsstudent. Steven, som er naboen min, har hatt kjempegod kontakt med de to tidligere utvekslingsstudentene som familien min har hatt. Jeg har ogsaa hatt lange prater med foreldrene hans, for de er saa interessert i hvordan vi i europa/skandinavia/norge lever. Steven og Derek besokte de to tidligere utvekslingsstudentene i Tyskland denne sommeren. Det var morsomt for dem.


I morgen skal jeg kjope meg Packer-jersey og litt annet utstyr. alle i wisconsin heier paa det fotballaget. Jeg skal, sammen med familien, paa en av deres kamper i oktober. Jim (vertsfaren min) har faatt tak i billetter paa en av de forste radene, der laget hopper opp hvis de har faatt poeng. Saa hvis noen av dere skulle tilfeldigvis ha den tv-kanalen hvor den kampen vises, saa se etter en stor plakat der det staar: "Packer fan from Norway!". Jepp, da ser du meg! Og til sist, men ikke minst: Jeg vet at noen av dere har spurt meg om Wisconsin har en egen sang? Vel, dette var det beste jeg fant: http://www.youtube.com/watch?v=5XTW2m5HwS4Ja, Wisconsin er kjent for beer, cheese, bratwurst(tysk polse) og cows! Haha, jeg lo like mye som deg da jeg saa den videoen! Og den ostehatten han har paa seg, har nesten alle som bor i Wisconsin. Paa sondager gaar vi i kirken, og i kirken vi gaar i, Lord of the Lakes, saa er presten norsk. Det er morsomt aa snakke med han. Og naar folk horer at jeg er fra Norge, saa sier alle at vi er i slekt fordi de er 1/16 norsker. Naa maa jeg lope, skal til Walmart med Jake og Steven. Vi snakkes! Haaper alt staar bra til i Norge!