tirsdag 28. oktober 2008

Uken before helgen!

I dag (tirsdag) var det Government Day. Jeg dro avgaarde med 6 andre elever fra skolen min + psychology laereren min til Oshkosh's Courthouse (Winnebago County), hvor elever fra andre skoler ogsaa motte.Vel, dagen startet forst med at jeg var paa skolen 07.00, for jeg maatte ta en fysikkprove for jeg dro paa field tripen. Jauda, fysikken er grei den altsaa... i morgen har jeg uheldigvis lab exam.... ugh, den gruer jeg meg litt til, for vi maa huske alle formler + at jeg ikke vet hvilke lab laereren min kommer til aa velge. Etter proven leverte jeg inn bestillingspapirene mine for skoleringen (jeg gleeeeeder meg til jeg faar den!), og saa bar det avsted til Oshkosh i en gul skolebuss :-D

Dagen var morsom, og litt kjedelig enkelte stunder, men mest morsom;) Vi simulerte en rettsak, noe som var veldig artig;) Vi ble introdusert til alle kriker, kroker og jobber i The Courthouse, og best av alt: vi hadde debatt om hvorvidt USA burde senke alkoholgrensen til 18 aar eller ikke. Flertallet stemte forbausende nok mot det, men det var en morsom debatt, hvor noen mente at alkohol burde forbys helt, andre mente at det burde ikke vaere aldersgrense i det hele tatt, mens jeg mente at flertallet burde stemme for 18aars aldersgrense. Det var artig, for jeg kom med eksempler fra Norge, noe folk likte godt ;)
Etter debatten kjorte vi med de "gule busser" (tok du den? hae hae?... if not: "hvite busser"? ringer det en bjelle?) til et meget vakkert, hvitt hus ved vannet, hvor vi spiste lunch.

Winneconne High School sitter ved et bord ved vinduet, Jake dulter borti meg.. "Caroline! Caroline! Loooooooook!" haha, han peker ut mot en oy. Jeg skjonner ikke hva han mener forst, men det viser seg at han har sett noe utrolig! Noe saa fascinerende som...... vindmoller? Jepp, det var et uvanlig syn for dem. haha..

Senere paa kvelden, hentet Matt meg. Vi skulle nemlig til det nye sykehuset i Oshkosh for aa laere om medisinske yrker. Fy soren, saa artig det var! Det er mote 1 gang i mnd, gleder meg allerede til neste gang! Det var ca 5-8 leger/sykepleiere som var sammen med oss denne kvelden. Og disse motene er ikke lagt opp som forelesninger eller en power point presentasjoner, nei, tvert i mot.. vi skal faa lov til teste ut og prove ting helt selv!
I kveld sjekket jeg mitt eget blodsukker ved aa stikke meg selv i armen med en naal. Speeeeennende! Jeg har perfekt blodsukker btw ;) Etter det tok vi en liten test, og saa gikk vi videre til en mann som vet alt om oyet. Jeg fikk testet synet til andre elever ved hjelp av noen meget avanserte maskiner + at jeg fikk testet mitt eget... og jeg har perfekt syn ogsaa, saa jeg er glad! B-) Ja, dette var sannelig meget morsomt!

I morgen har jeg som sagt lab exam, men ogsaa en kjemiprove.. saa jeg burde vel egentlig ikke sitte paa pcen naa, men altsaa..

Hey, by the way, vi har fri fra skolen paa torsdag og fredag! Og paa fredag reiser jeg til CHICAGO! Juhu, gleder meg masse masse masse!