tirsdag 6. januar 2009

Merry Christmas!



Julen var definitivt en veldig annerledes, men fin opplevelse :) Alle offentlige steder og private hjem startet juledekorasjonen i slutten av november alt, og alle radiokanaler spilte julemusikk. Noen av husene i nabolaget her var (og er fortsatt) bombardert med julelys og julefigurer, mens andre hus var mer som jeg er vant med i Norge. Det jeg ble mest fasinert av, var i midlertidig noen av klasserommene på Winneconne High School. Haha, der hadde lærerne jaggu meg hengt opp blinkende julelys i forskjellige farger over hele taket, og mens elevene jobbet med oppgaver, så satte de på julemusikk i bakgrunnen. :)

Vi sluttet på skolen 23.desember. Da var det utrolig mye snø ute, så de som har snøscooter (noe nesten alle eier her) dro ut med dem, men de med bil dro ut for å spinne litt med den ;) Juletrærne våre (ja, vi hadde to juletrær. Og jeg hugde ned begge to tenk) var allerede ferdig pyntet i starten av desember, så det var ikke noe mer spesielt som skjedde denne dagen.

24.desember var jeg klar for smågodt i sofaen og NRK sitt juleprogram på tv-en. Åjada, jeg hadde nemlig fikset trådløs internett dagen før, så min norske computer kunne nå tas i bruk. Jeg endte opp med å se på Grevinnen og Hovmesteren på Youtube sammen med Jake og Steven :)

Samme dag dro jeg også i kirken to ganger faktisk. Kl.16.00 med familien, og kl. 24.00 med Jake. Jeg var den nesten den eneste som hadde pyntet meg gitt. Vi fikk også besøk av familien til Pat, som spiste en større kalkunmiddag med oss.

25.desember ble jeg vekt kl. 07.00 av Heidi og Forest som hamret på døren min. Vi løp ned, og der var stuen bombardert med mange, store pakker. Oppakningen vil jeg tippe startet kl. 07.01 ;) Jeg masse fint! alt fra klær, smykker, parfyme og bøker, til et digert, hjemmelagd teppe med det norske flagget på (Matt lagde det til meg JJ). Jeg fikk også masse norske julekaker som forskjellige folk hadde laget til meg. Dere kan bare ikke forestille dere hvor utrolig herlige menneskene her borte er :) Er det rart jeg vil bli boende?

Julemiddagen bestod av herlig biffkjøtt med tilbehør (men den etterlengtede brune sausen kom ikke i dag heller gitt. Ketchup er tingen.) Familien til Jim spiste med oss denne dagen.

26.desember dro vi til Heidi Haus i Upper Michigan (4timers kjøretur). Familien hadde snakket så mye om fjellet vi skulle til, og hvor store slalåmbakkene der var… meeeen ”fjellet” var ikke større enn feltet Gunnaråsen hvor jeg bor på i Norge. Haha, bakkene var greie, men fjellet var en liten bump sammenliknet med Norske fjell.

Hele uken frem til Nyttårsaften bestod tubing og snowboarding (jada, jeg sto på snowboard, og jeg klarte meg bra tenk). Brandon og Zach (fotballstjernene på skolen min om jeg kan få legge til) kom opp sammen med familien til Brandon. Det var veldig koselig:) Da familien Heider dro hjem igjen, så kom familien Schultz opp, med Emily som også er en god venn av meg :)

Uken var veldig vellykket, med unntak at Brandon forstuet foten kraftig da vi tuba, og jeg uheldigvis brakk høyrearmen min på snowboard.. så det ble det jammen i meg to turer til sykehuset den uken. Jeg har nå fått gips, noe som gjør det umulig å skrive med den hånden, så da er det eneste alternative å skrive med leftiesen gitt… noe jeg ikke er veldig god på haha, men alle signaturene gjør det litt bedre ;) mitt mål er å bli ambidextrous.

Ellers så drar jeg til Hawaii i slutten av januar, noe jeg gleder meg vilt til!

Nå må jeg nesten løpe, må støtte basketballaget mitt i en viktig kamp :)