tirsdag 27. januar 2009

HAWAII'09











23. Januar til 28. Januar 2009.

Torsdag: Jeg hadde bestemt meg for å legge meg veldig tidlig denne dagen, i og med at jeg måtte stå opp senest 2.30 samme natt.. meeen du vet, når man er alene hjemme hele natten (første gang), så kan man da ikke bare la det gå til spille heller. Pat, Jim, Forest, Heidi og tre venner av Heidi og Forest dro avgårde torsdag kveld opp til Heidi Haus i Upper Michigan for å stå på ski. Jeg var ganske gira på å få dem ut av huset (no offence), men litt deilig å kunne gjøre hva man vil innimellom også. Jeg ringte inviterte derfor Steven, Ethan og Jake over :) Vi bestemte oss for å lage middag. DET kjøkkenet så helt forferdelig ut etter at vi var ferdig med å lage pannekaker på den amerikanske måten og pannekaker på den norske måten ("Why the heck do you make them so thin, Caroline? Do you put sugar and jam on it? haha".. var noen av kommentarene jeg fikk da jeg lagde mine beloved pancakes.) Vi lagde også belgiske vafler, bacon og pølser. Hehe, jada, vi var veldig sunne den kvelden..
Etter den mektige middagen, så klarte vi nesten ikke å gå eller snakke, så da var det like så greit å gå hjem til senga (klokken var 22.00 uansett). Jeg sa til meg selv at jeg måtte gå rett til sengs.... så jeg ble like så greit oppe til 01.00! hva gjorde jeg? Har ikke peiling. Tror jeg gikk litt smånervøs rundt i huset for å sjekke om jeg hadde fått med meg alt (den egenskapen tror jeg jeg har fått av mor.)
Jeg skulle møte de andre utvekslingsstudentene ved restauranten, Schreiners, i Fond Du Lac. Jake, som er så snill, skulle kjøre meg dit. Jake hentet meg 03.30.. Vi har kjørt et stykke, og så spør Jake: "where are we going?" Jeg svarer: "...... ?" Jeg hadde helt glemt veibeskrivelsen hjemme.
Heldigvis ringte Marco (utv.student fra Brasil) for å ønske meg god tur, han visste også hvor Schreiners var. Marco skulle reise hjem til Brasil noen dager senere, så han kunne ikke være med til Hawaii.. :(

Fredag 23.: Calla klarte å låse bilnøklene inni bilen mens motoren var på da vi kom frem til flyplassen.. men vi kom oss avsted til slutt :) Flyruten så slik ut: Milwaukee to Minneapolis, Minneapolis to Honolulu. Yes! Turen tok rundt 9timer, men det brydde vi oss ikke noe om da vi endelig kom ut av flyet.. vaaaaarme, soooool, bloooomster.... Hawaaaaaaii!
Det første vi gjorde var å checke inn på det megafine hotellet som lå rett ved stranden. Det tok oss ikke lange tiden før shortsen var på, og vi løp ned til stranden. Der møtte vi de andre utvekslingsstudentene fra Washington State, Chicago og Montana (haha, de gikk på en skole med 80 elever.. stakkars). Noen av dem reiste jeg til New York med, så det var veldig koselig å treffe de igjen! Fredagen gikk med til utforskign av byen, stranden og badebassenget. Curfew: 24.00.


Lørdag 24.: 06.00 - Heisann Sol-i-ansiktet-mitt! Frokosten var fantastisk. Frukten på Hawaii smakker helt annerledes! Mer smak og more juicy. Denne dagen skulle vi gå/klatre opp til en vulkan (Diamond Head) + surfe da vi kom hjem igjen! Det var ca. 26 varmegrader! digg. Turen opp var narrow og lang. Jeg fikk til og med et diplom for at jeg har gått opp dit.. (Eller, la meg rette på meg selv: jeg kjøpte meg et diplom for $2.) Det var en fantastisk utsikt!
Da vi kom ned igjen, så var det tid for suuuuuurfing. Oh yeah baby. Jeg tok på meg en surfe-tskjorte og shorts. Vi hadde den typiske surfelæreren; hot, brun, muskler. Jentene var blide. Etter noen useful triks, så bar det ut mot bøljan den blå. Skal si surfing ikke er så enkelt som det ser ut til altså.. spesielt ikke med gips på høyrearmen! men jeg kom meg nå opp, og fikk surfet litt :P O-hey så gøy det var!
Resten av dagen besto av bading, soling og badebasseng.













Søndag 25.: Oh my goodness! Noen klarte å glemme solkremen dagen før for å si det mildt. Ansiktet mitt var stekt - seriøst. Jeg fikk i tillegg den verste Farmer's Tanen du kan tenke deg på armene! Solen tok meget godt da vi var og surfet dagen før gitt, det var det ikke no tvil om.
Vel, solkremen og solblokken kastet jeg i vesken. Neste stopp Pearl Harbor. Vi kunne se båtene som ble sunket, under vannet. Det rart å være der.
Senere på kvelden, så var det tid for å kicke skoene av and Go Native! Neste stopp: LUAU-Party! Det var en utrolig morsom kveld. Ekte Hula-dansere, konkurranser, sanger, og ikke minst maaat (grisen ble stekt i et hull i bakken med varme steiner.) Jentene fra organisasjonen min ble også dratt opp på scenen hvor vi lærte å danse hula-dansene. Da vi var ferdig, så måtte alle guttene stå i en rekke ved siden av scenen. The natives kalte denne rekken for "the horny-horny line". Haha. Alle jentene måtte kysse hver eneste gutt/mann på skinnet mens vi sa "Horny-Horny". Hehe. Morsom kveld, funny people. Vi fikk også ekte blomster rundt halsen. :) Resten av kvelden besto av badebasseng og shopping. Curfew: 24.00.

Mandag 26.: Snorkeling at Hanauma Bay! YAY! Det var utrolig fett. Kunne kjenne fiskene touche huden mens vi svømte mellom dem. Jeg kjøpte meg et undervannskamera, så det skal bli morsomt å få fremkalt de bildene. Dasha (from Russia) og jeg var først uti. Vi bestemte oss for å svømme over korallrevene, noe som kanskje ikke var så smart.. for da vi ville inn igjen, så var strømmen blitt nokså sterk, og bølgene større.. det endte med at vi ble kastet inn i korallrevene, Jeg tok meg i mot med gipsen, så glad jeg hadde den! (Fikk forresten vannfast gips, så jeg kunne bade med den.)

Etter snorkeling, så dro vi ut med en liten cruiesebåt. Vi fikk se delfiner og hvaler!
Resten av dagen gikk med til shopping og mer bading (of course). Curfew: 24.00

Tirsdag 27.: Tour around the entire island. Mannen som kjørte denne bussen snakket non-stop i 6 timer! Jeg tuller ikke. Vi fikk se the Dole plantation, beste surfestedene, kaffe- og nøtteplantasjen, jungel/regnskog etc. Var morsomt:) buuut that tour guide..... He-he.
Resten av dagen besto av shooping og bading/surfing. Middagen spiste vi på en restaurante ved vannet. Bordet mitt bestilte biff. Kelneren kom tilbake med rått kjøtt. Det viste seg at vi måtte lage maten selv, noe som var nokså morsomt:) Skal si kokken Caroline viste talent hun ikke viste hun hadde........ Curfew: 01.00.

Onsdag 28.: Buhu, siste dagen! Vi gjorde oss klare til å reise. Brukte dagen til shopping og bading/surfing. Vi var alle enige om at uken hadde vært helt fantastisk, og at vi kom til å savne hverandre veeldig mye! Ingen ville reise hjem. Jeg med andre ord, prøvde å gjøre alt for å ikke reise hjem: Jeg prøvde å bruke lang tid på pakkingen, være den siste til å gå inn i bilen (kanskje det ikke ville være nok plass til meg?), "glemme" å ta på meg ordentlige sko.. så på flyplassen så måtte jeg bruke laaaaang tid på å bytte dem... jeg til og med shoppet ekstra mye slik at kofferten min ble overvektig (ok, det gjorde jeg kanskje ikke helt med vilje da..) Oh well, ingen av planene mine fungerte så veldig bra, så da var det bare å innse at turen var kommet to an end.

Jeg sov ca. 98% av tiden hjem til Wisconsin. Prøvde å gjøre litt lekser (ja, for 1uke uten skole er lik tusen lekser jeg må ta igjen), men ipoden fristet mer ;)

Takk for en fantastisk tur til Hawaii Mor og Far (julepresang)! En tur jeg definitivt alltid kommer til å huske!