fredag 19. desember 2008

New York'08!


Onsdag 10. desember til mandag 15. desember dro jeg til New York sammen med 40 andre utvekslingsstudenter. Den beste turen jeg noen gang har vaert paa!

Onsdag 10. desember dro gruppen fra Wisconsin ned til Milwaukee, hvor vi skulle ta flyet fra. Flyet til NY gikk 08.00 torsdag morgning, saa vi sov paa hotell fra onsdag til torsdag. Det var utrolig koselig aa se alle de andre utvekslingsstudentene igjen! Mange av oss dro jo til Chicago sammen i oktober, vi har det utrolig morsomt sammen.

Torsdag morgning maatte vi vaere ferdig pakket og spist, and ready to roll da klokken var 06.00. Uheldigvis saa ringte ingen av de tre alarmene vi hadde paa mitt rom, saa vi ble vekt 05.55! Ble ikke mye sminking eller spising den morgningen, nei. Vel, vel, vi kom oss naa til flyplassen, og inn i flyet til slutt ogsaa :) Turen over til NY tok ca. 2 timer, saa ikke lange turen. Vi ankom vakre NY (not really, for alle bygningene utenfor flyplassen var graae), og kjorte til hotellet. Vi bodde ikke i sentrum, saa var nok derfor det saa saa stusslig ut der.. masse fabrikker etc. Paa hotellet motte vi gjengen med ca. 20 studenter fra Washington State. Jeg kom paa rom med en jente fra Norge, Kjersti, og to jenter fra Russland: Kema og Dasha (de er fra Wisconsin-gruppen, saa jeg kjente de fra for av).

Kl. 15.00, torsdag ettermiddag, saa dro vi alle til undergrunnsbanen (subway) for aa komme oss in til New York City. Skal si det var mange mennesker i det toget ja! Vi dro forst til Grand Central Station, utolig fint der! Etter det saa dro vi videre inn til sentrum. Vi ble alle bare staaende og se paa den levende byen... Det var utrolig rart aa faktisk vaere der. Vi gikk igjennom Times Square (gate med store, blinkende lys!) og endte opp utenfor et teater.. Broadway med andre ord! Vi hadde bestilt billetter til Grease-musikalen :) Glemte forresten aa si det at det regnet noe inni granskauen den kvelden!! noe vi faktisk syntes var noksaa morsomt :P Vel, forestillingen var veldig artig:) Vi dro tilbake til hotellet, alle kliss-klass-vaate, dusje og saa sove! (joss, det rimte til og med).

Fredag. I dag var det ikke noe regn, men utrolig kaldt! Vi var alle klare til aa gaa 08.00. I dag var det museumsdag. Vi startet med American Museum of Natural History (her er filmen "Night at the Museum" spilt inn). Jeg likte dette museumet veldig godt, for jeg fikk sett ekte dinosaurer! Etter American Museum of Natural History, saa tok vi en liten stroll through Central Park paa vei til Columbus Circle for lunch and shopping. Og etter det, saa ventet the Museum of Modern Art and Times Square paa oss :) Joss, for en dag! Har saa mye morsomme hendelser og opplevelser jeg kunne ha skrevet her, men hectic schedule i dag!

Lordag. Klare 08.00 i dag ogsaa. I dag hadde vi bestilt en buss som kjorte oss rundt i Manhatten, Downtown of the island, SoHo, Greenwich Village, Chinatown (herregud for et hektisk sted. 1000 mennesker i en bitteliten butikk vett), Little Italy (har aldri spist saa store pizzastykker i mitt liv! Og gud, saa gode de var), World Trade Center site and memorial, "City Lights" (NY's famous julelysshow). Vi avsluttet en fantastisk dag med pizzaparty paa hotellet. Hver kveld hadde vi curfew 12.00pm, men denne kvelden saa ville vi ikke legge oss. alle sammen endte opp paa ett hotellrom, og lederne kunne ikke finne oss. Jauda, vi hadde det morsomt med putekrig.

Sondag. Denne dagen saa vi NY fra top to bottom! Vi besokte the Emire State Building, the Statue of Liberty, 5th Avenue (yay, fett at bankkortet mitt ble avmagnetisert a, haha), St. Patrick's Cathedral, Macy's kjente julevinduer, Bryant Park, Rockefeller Plaza (med det digre, NORSKE, juletreet i midten), og saa middag paa Planet Hollywood i Times Square.

Mandag. Vi hadde egentlig ikke noe spesielt planlagt i dag.. saa lederne kom opp med forslag om aa vaere publikum paa NBC News, men da maatte vi vaere klare til aa dra 06.00. Siden alle var saa utrolig slitne, saa sa mange nei, men 10 av oss sa ja:) Vi lagde plakater der det sto:

"40 students, 13 countries", "For Today: Do the Math", "IntoEdventure" og "Make us famous!" haha. Jauda, vi var klare til aa dra 06.00, tok subwayen, as always, inn til sentrum. Vi ble staaende utenfor bygningen, for programlederne skulle ha showet ute der vi sto. Mye venting, men plutselig kommer en mann som jobbet med kameraene, og sa at TOM CRUISE ville komme ut! Oh my god, er det sant? Vi trodde ikke helt paa han, men noen minutter etter, saa kommer selveste Tom Cruise gaaende ut gitt! Ja, vi klikka, hva ellers er det aa forvente? :P haha. Etter mye: "Tom Cruise, come over here we're exchange students!", snudde han seg mot oss, pekte paa oss 4 jentene som sto naermest gjerdet, og sa: "I'll be back!" Gud bedre meg, han sa faktisk det til oss! Etter noen minutter, saa kom han faktisk bort til oss! Og jeg, Caroline Roesnaes Hagelien, var det forste han hilste paa :-D Jeg tok han i haanda, glemte han, tok tak i armen hans, saann at han ikke skulle gaa.. haha, jeg bare tuller, saa desperat var jeg ikke altsaa... bare nesten ;) Vel, vi tok bilder med han i hvert fall :) Scarlet Johansson var ogsaa der, men hun gikk tilbake til bygningen veldig kjapt.

Vi 10 som faktisk hadde dratt den morgningen, var selvfolgelig veldig veldig fornoyd med at vi gjorde det! :-D Og skal si de andre studentene var furtne da vi viste de bildene.

Geez, det kan ikke vaere mulig aa faa oppleve mer enn det vi gjorde denne langhelgen! Utrolig, utrolig bra tur! Og lederne vaare sa at vi er den beste utvekslingsgjengen de noen gang har hatt:) ha!

Love,
Caroline

Ps! I dag har vi snodag igjen. Det vil si: fri fra skolen grunnet mye sno ute. haha, digg!